Web Analytics Made Easy - Statcounter

پس از انجام موفقیت‌آمیز ماموریت "آپولو ۱۱" که طی آن انسان برای اولین روی کره ماه قدم گذاشت، نمونه‌هایی از ماه به زمین بازگردانده شد.

حال محققان به مطالعه غبار قمری پرداخته‌اند که توسط "نیل آرمسترانگ" (Neil Armstrong) به زمین بازگردانده شده است. هدف از مطالعه این غبار این است که محققان دریابند آیا این غبار به آب، سوخت و یا آجر تبدیل می‌شود یا خیر؟

پیش از این محققان دانشگاه آزاد انگلستان آزمایشاتی را انجام داده‌اند تا ببینند آیا می‌توان اکسیژن ذخیره شده در غبار ماه را برای تولید آب استفاده کرد؟

این تیم دریافتند که غلظت بالاتر اکسیژن در برخی از سنگ‌ها سبب می‌شود که در سال‌های آینده، راه برای انجام آزمایشات در ماه گشوده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



چنین تکنیک‌هایی سبب می‌شود پایگاه‌های قمری که در آینده ساخته خواهند شد، بیشتر به خود متکی باشند.

دو تن از دانشمندان حوزه سیاره‌شناسی دانشگاه آزاد انگلیس با نام‌های "ماهش آناند" (Mahesh Anand) و "هانا سارجنت" (Hannah Sargeant) به بررسی این سوال پرداختند که آیا می‌توان مستقیما از سطح ماه آب تولید کرد؟    
سارجنت اظهار کرد، آب یکی از مهم‌ترین منابعی است که ما برای اکتشاف در فضا به آن نیاز داریم. نه تنها برای نیاز‌های حیات بشر بلکه برای تولید سوخت موشک هم به آب نیاز است.

وی ادامه داد، تولید آب، چه از ذخایر منجمد در قطب‌های آب و چه از سنگ‌ها، نخستین گام ما برای محقق کردن ماموریت‌های فضایی طولانی مدت در فضا است.

این دو محقق در پروژه خود، نمونه سنگ‌های ماه را با هدف گرفتن اکسیژن، گرم کردند تا با اضافه کردن هیدروژن، آب تولید کنند.

برخی از این نمونه‌های ریز غبار قمری که این دو محقق بررسی می‌کنند، در سال ۱۹۶۹ میلادی در پروژه آپولو ۱۱ توسط "نیل آرمسترانگ" جمع‌آوری شده است؛ بنابراین محققان باید نسبت به چنین منابع با ارزشی خیلی مراقب باشند.

سارجنت گفت: ما باید نسبت به هر میلی‌گرم این نمونه‌ها بسیار حساس و دقیق باشیم.  

این محققان همچنین با گرد و غبار‌های شبیه‌سازی شده هم کار می‌کنند.

در مطالعات پیشین هم اکسیژن این غبار‌ها بررسی شده بود، ولی در این مطالعه جدید غلظت اکسیژن در برخی نمونه‌ها بیشتر بود.

محققان امیدوارند که طی یک برنامه زمانی ۵ ساله، با کمک آژانس فضایی اروپا و کارشناسان روسیه، آزمایشات تولید آب در قطب جنوب خود ماه انجام شود.

از دیگر کار‌هایی که این محققان انجام می‌دهند، این است که تولید آجر از غبار‌های قمری را هم بررسی کنند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: پارسی خبر علم و فناوری ناسا کره ماه آب غبار آپولو ۱۱ انگلستان نمونه ها تولید آب غبار ها سنگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۵۰۱۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی راهکار‌های توسعه زیرساخت‌های شبکه برق آذربایجان غربی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، محمدصادق معتمدیان استاندار آذربایجان‌غربی  با حضور در شرکت مادر تخصصی توانیر با رجبی مشهدی مدیر عامل توانیر دیدار و گفتگو کرد.    در این دیدار طرح‌های برق آذربایجان غربی در حوزه‌های مختلف به تفصیل مورد بررسی قرار گرفته و راهکار‌های توسعه شبکه برق استان مورد ارزیابی قرار گرفت.   مسائل مربوط به طرح‌های برق رسانی منطقه آزاد ماکو، ارومیه، شهر‌های شمال و جنوب استان نیز از جمله طرح‌هایی بود که در این دیدار بررسی شد.   در این دیدار همچنین با توجه به نام‌گذاری سال ۱۴۰۳ با عنوان "جهش تولید با مشارکت مردم"، زیرساخت‌های مورد نیاز برای جهش تولید به ویژه تامین برق پایدار برای شهرک‌های صنعتی، مناطق آزاد ماکو و منطقه ویژه اقتصادی سرو مورد تاکید استاندار آذربایجان غربی و مدیرعامل توانیر قرار گرفت.   مدیر عامل توانیر نیز جهت تامین اعتبار برای اجرای طرح‌های اولویت‌دار آذربایجان غربی قول مساعد داده و به منظور رفع مشکلات موجود استان در حوزه برق، راهکار‌ها و دستورات لازم را صادر کرد.

دیگر خبرها

  • جهاد میدانی محققان برای جهش تولید با مشارکت مردم در بوشهر اجرا شد
  • با ۹۵ درصد درخواست‌های انشعابات غیر خانگی آب و فاضلاب موافقت شد
  • بررسی راهکار‌های توسعه زیرساخت‌های شبکه برق آذربایجان غربی
  • متخصص ریه: قلیان اکسیژن مبنای علمی ندارد
  • فوق‌تخصص ریه: قلیان اکسیژن مبنای علمی ندارد
  • قلیان اکسیژن؛ بِکشیم یا نه؟
  • از مصرف رب‌ گوجه کپک‌زده پرهیز شود
  • افزایش باد همراه با غبار محلی و مواج شدن دریا در خلیج فارس، ۱۶ اردیبهشت
  • کمک به تسهیل تامین مالی تولید با برات الکترونیکی 
  • چرا رژیم غذایی ناسالم باعث سرطان می‌شود؟