Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون احمدی‌نژاد گفت: امروزه در جهان یک اقلیت قارون صفت، بالای سر مردم نشست‌ اند و پول کلان، رسانه و قدرت را در اختیار گرفت‌ اند و به بقیه مردم هم می‌گویند پوپول و عوام.
به گزارش ایلنا، حمید بقایی، در نشستی عنوان کرد: با اینکه من معاون رئیس جمهور بودم اما معتقدم رجل سیاسی بودن به سر و صدا و شلوغ بازی‌های سیاسی نیست، رجل سیاسی کسی است که در سخت‌ترین شرایط دوست و ولی نعمتش را نفروشد و کسی که اینگونه است وطن و دین خود را هم نخواهد فروخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او افزود: تهدید نکنید و نگوئید فلانی پرونده دارد، محکم می‌گویم هر سندی علیه بقایی دارید، از برگه بازجویی گرفته تا فیلم بازجویی آنها را منتشر کنید، تا سیه‌روی شود هر که در او غش باشد. من فکر نمی‌کنم از میان افرادی که گذرش به این آقایان افتاده، کسی وجود داشته باشد که جرئت بیان چنین درخواستی را داشته باشد. اتفاقاً شماها باید پاسخگوی رفتارهای خلاف قانون و شرع خود باشید و طلبکاری نکنید.
بقایی تاکید کرد: چهارسال قبل وزیر امور خارجه در یکی از شبکه‌های اجتماعی خطاب به بیگانگان نوشت، آن مرد که هولکاست را نفی می‌کرد رفته است. امروز در اخبار شنیدم همین آقا خطاب به نتانیاهو که اخیرا با مقامات روسی دیدار داشته، می‌گوید ما سه بار شما یهودی‌ها را در تاریخ نجات دادیم. گویا فراموش کرده که چهار سال قبل برای دلخوشی بیگانگان چه نوشته و چه‌ها گفته است. این وضعیت خجالت‌آور است.
او گفت: انگلیسی‌ها رضاخان را آوردند و خودشان هم او را از کشور بیرون کردند. مصدق با رضاخان و پهلوی‌ها رابطه خوبی نداشت. اما همین مصدق در دادگاهِ نظامی ، می‌گوید: " من نفت را ملی کردم و انگلیسی‌ها را از ایران بیرون کردم. رضاخان آدم خوبی نبود و انگلیسی‌ها او را آوردند و خودشان هم تبعیدش کردند. اما من به تلافی تبعید همین رضاخان، انگلیسی‌ها را از کشور بیرون کردم تا بفهمند حق ندارند یک ایرانی را از کشور بیرون کنند". این مصدق است و این هم وزیر خارجه فعلی ما! جناب آقای دکتر احمدی نژاد رئیس جمهور این کشور و منتخب ملت ایران بوده و آن وقت شما او را که هموطن‌تان و یک ایرانی است، جلوی بیگانگان مسخره می‌کنید؟
معاون احمدی‌نژاد یادآور شد: قاجارها بخش‌هایی از خاک ایران را به باد دادند و تازه مدعی هم بودند. فتحعلی شاه پس از قرارداد ترکمانچای بسیار خوشحال بود و می‌گفت پاسکویچ قرار بود تهران را بگیرند، ولی ما نگذاشتیم! این مثال تاریخی حال و روز امروز بعضی‌ها است.
او ادامه داد: در دولت هشتم قراردادی بسته شده بود تا بر اساس آن، اشیاء تاریخی موزه ملی ایران در انگلیس و اشیاء تاریخی ایرانی که در موزه بریتانیا نگهداری می‌شد در موزه ملی کشورمان به نمایش درآید. این قرارداد از طرف ایران به طور کامل انجام شده بود اما طرف انگلیسی به تعهد خود عمل نمی‌کرد و طفره می‌رفت . سال ۸۸ صدایشان کردیم و گفتیم شما نمی‌خواهید به تعهدتان عمل کنید؟ طرف انگلیسی گفت آخر مملکت شما ناامن است. گفتم یعنی چه؟ ایران ناامن است؟ خجالت بکشید. ما در اخبار خود شما خواندیم که هنرپیشه‌ای را روز روشن در شهر لندن چاقو زده‌اند. آن وقت مملکت ما ناامن است؟ موزه بریتانیا اعلام کرد اگر ما منشور کوروش را به شما دادیم و شما آن را پس ندادید، در این صورت تکلیف چیست؟ باید تعهد محکم بدهید. گفتیم چه تعهدی؟ گفت شخص اول کشورشما تعهد بدهد. گفتم: خواب دیدید. ما امضاء شخص اول مملکتمان را آنقدر مقدس می‌دانیم که هیچ وقت اجازه نمی‌دهیم پای برگه شما ثبت شود گفت باشد، لااقل رئیس جمهورتان تعهد بدهد. گفتم اصلا حرفش را نزنید.
او افزود: گفت خود شما که رئیس سازمان میراث فرهنگی هستی تعهد بده. گفتم ابدا. رئیس موزه ملی کشور ما با رئیس موزه بریتانیا می‌نشینند و توافقنامه برگزاری نمایشگاه منشور کوروش در ایران را امضا می‌کنند و همین اتفاق هم افتاد. اما نکته مهم اینجاست که در دولت هشتم ، رئیس سازمان میراث فرهنگی برای ارسال اشیاء تاریخی موزه ملی ایران به انگلیس با رئیس موزه بریتانیا که سطح سیاسی او پائین‌تر از خودش بود توافقنامه امضاء کرده بود.
بقایی عنوان کرد: حب الوطن من الایمان وطن دوستی نشانه ایمان است، کسی که وطنش را دوست نداشته باشد خانواده و خودش را هم دوست ندارد. البته باید به بعضی‌ها حق بدهیم چون بخشی از منافعشان آن طرف آب است، بنابراین مجبورند به خارجی‌ها که می‌رسند طوری حرف بزنند که منافعشان به خطر نیافتد. الحمدلله من آن طرف آب منافعی ندارم. البته گمان می‌کنم جناب آقای مهندس مشایی هم جز در رامسر منافع دیگری نداشته باشند.
او گفت: پس از شکست آلمان در جنگ دوم جهانی، متفقین گفتند آلمان باید قرارداد تسلیم بی قید و شرط را امضاء کند. ژنرال کایتل رئیس ستاد کل ارتش آلمان برای امضاء قرارداد تسلیم تعیین شد. در مراسم امضاء قرارداد او همه شئونات یک نظامی ارتش آلمان را رعایت می‌کند، محکم و با اقتدار می‌نشیند و می‌کوشد اقتدار آلمان را حفظ کند. به افسر کناری‌اش هم که گریه می‌کند نگاه معناداری می‌اندازد که یعنی درست است ما شکست خوردیم و تسلیم شدیم اما خفت نمی‌کشیم و نباید جلوی روس و انگلیس و آمریکا گریه کرد. اما در این سال‌ها نگاهی داشته باشیم به رفتار بعضی‌ها که چگونه نیششان تا بناگوش باز بود و چطور با طرف مقابل برخورد می‌کردند!
بقایی خاطرنشان کرد: ملت ایران در همه ادوار تاریخ سربلند و شجاع و غیور بوده است. ما ملتی هستیم که مغول را از این کشور بیرون کردیم. سال ۵۹ وقتی هواپیماهای عراقی به شهر کرمانشاه حمله ور شدند ، ابتدا در میان مردم این شایعه پخش شد که آمریکایی‌ها حمله کرده‌اند تا اینکه همان شب بنی صدر به تلویزیون آمد و آغاز جنگ را رسماً اطلاع داد . پدر من که امروز یک بازنشسته ارتشی است، تعریف می‌کرد که در گیلانغرب تانک‌های ایرانی مستقر بودند اما اجازه حمله نداشتند و فرمان مقابله صادر نم‌ شد
او افزود: در میان غیر نظامیانی که از حمله تانک‌های عراقی فرار می‌کردند، پیرزنی آمد و گفت فرمانده‌تان کیست؟ افسری که فرمانده ما بود جلو رفت و گفت من هستم. به صورتش آب دهان انداخت و گفت تو خجالت نمی‌کشی؟ شهرما دست عراقی‌ها افتاده و تو نشست‌ ای؟ افسر فرمانده همه را جمع کرد و درجه‌هایش را کند و گفت من می‌خواهم حمله را شروع کنم، هرکس هست بسم الله. حمله را شروع کردیم و عراق‌ ها که اصلا انتظارش را نداشتند ، وحشت‌زده عقب نشینی کردند. این قدرت ایمان و اراده دفاع از وطن است.
بقایی با بیان اینکه امروزه در جهان یک اقلیت قارون صفت، بالای سر مردم نشست‌ اند و پول کلان، رسانه و قدرت را در اختیار گرفت‌ اند و به بقیه مردم هم می‌گویند پوپول و عوام گفت: به محض اینکه کسی خارج از اصول و چارچوب‌های ظالمانه آن‌ها سخنی بگوید، متهم می‌شود به نقض دمکراسی. آن‌ها می‌گویند ما ارباب هستیم و مردم رعیت ما . اما این فضا در حال شکسته شدن است و صدای اعتراض مردم دنیا شنیده می‌شود
او تاکید کرد: به اعتقاد من برای نظام سرمایه‌داری نامی بهتر از این نمی‌توانیم پیدا کنیم. در حال حاضر اکثر » نئوقارونیسم « کشورهای جهان و حتی اروپا موج مردم گرایی و دولت رفاه مردم شکل گرفته است. موج مردم گرایی در ایران هم وجود داشته و خودشان م‌ گویند اولین موج مردم گرایی را احمدی نژاد راه انداخت و پس از او چاوز ادامه داد. در میان این موج مردم‌گرایی، شبکه های اجتماعی هم بوجود آمده و همه مردم را به هم متصل کرده است.
او گفت: حضرت روح الله )ره( مانند مردم حرف می‌زد، مانند آنها غذا می‌خورد و شبیه آنها زندگی می‌کرد و امروز مقام معظم رهبری این گونه هستند. این منش مردمی رهبران ما بزرگترین افتخار برای ماست. جناب آقای دکتر محمود احمدی نژاد از نارمک به پاستور رفت و بعد از اتمام دوره خدمتگزاری به همان نارمک بازگشت. در طول تاریخ استعمار به رهبران مردمی و آزادیخواه جهان لقب پوپول، بی سواد و تندرو داده است تا به منویات پلیدش برسد.
بقایی عنوان کرد: می گویند مردم نباید برای دریافت یارانه ثبت نام کنند، اما مردم به اندازه رفراندوم جمهوری اسلامی ثبت نام نمودند. عده ای وقیحانه گفتند مردم منفعت طلب هستند و به این خاطر ثبت نام کرده اند. این چه حرفی است؟ مردمی که در جشن نیکوکاری هرچه در توان دارند هدیه می دهند، در ایام محرم و صفر خرج می دهند و در ماه رمضان سفره افطار پهن می کنند، منفعت طلب هستند؟ مردم در حقیقت به راه درست و روش صحیح توزیع ثروت رای دادند.
او افزود: در مورد مسکن مهر گویا عده ای دوست دارند مردم کاسه چه کنم چه کنم دستشان بگیرند و به آن ها محتاج باشند. با خودشان می گویند این ها اگر سیر شوند توقعشان بالا می رود. در حالیکه ملت ایران ملتی عزتمنداست و سرزمین ما هرگز فقیر نیست. این کشور چند هزارسال دوام داشته و همواره مردم خود را تامین کرده است. اگر مفاخری چون فردوسی و سعدی و دیگر بزرگان داریم به این دلیل است که ملت ایران از نظر اقتصادی تامین بوده است. زیرا وقتی فقر بیاید همه چیز از بین می رود. در دور آخر سفرهای استانی به همراه جناب آقای دکتر احمدی نژاد به ۱۱۰ شهر کشور سفر کردیم و با اطلاع دقیق عرض می کنم که ایران بسیار ثروتمند است. ثروت ما فقط نفت نیست، جنگل ها و مراتع و معادن بیشماری داریم که باید به درستی تقسیم شود.
بقایی ادامه داد: یکی از علما در سخنرانی اش عنوان کرد که هرگاه خواستید ببینید رابطه یک نفر با خدا چگونه است، بررسی کنید که رابطه او با خلق خدا چگونه است. چون خلق هم متعلق به خداست و هر که آنان را دوست داشت و برای آنان دلسوزی کرد، حتما رابطه خوبی هم با خدا دارد. مردم به دکتر احمدی نژاد احترام می گذارند این محبت مردمی از الطاف الهی است.
معاون احمدی‌نژاد گفت: در کشور قانون خوبی به نام قانون شهروندی داریم. البته مدتی قبل از یک منشوری هم با نام منشور شهروندی رونمائی کردند که بیشتر به درد عکس یادگاری می‌خورد.
او افزود: باید جلوی هرگونه ظلم گرفته شود، دغدغه ما فقط اقتصاد نیست، استعدادها را با مدیریت غلط ، رانت و پارتی بازی از بین میرود. در زمان امیرالمومنین )ع( زنی از طایفه بنی حمدان خدمت حضرت رسید. حضرت قصد داشت نمازش را شروع کند اما تا آن زن را دید، نمازش را رها کرد و از او پرسید مشکلت چیست؟ آن زن به حضرت گفت فرمانداری که برای ما فرستادی به ما ظلم کرده و حق ما را پایمال می کند. امیرالمومنین )ع( با حالت گریان به زن گفت که من از ظلم فرماندارم خبر نداشتم. همین زن سال ها بعد نزد معاویه رفت و گلایه فرماندار را به وی کرد. معاویه برخورد تندی با او کرد و زن در حالت گریان بر زمین نشست و گفت که یاد علی )ع( بخیر. معاویه از او پرسید چرا این حرف را می زنی؟ زن در پاسخ گفت که وقتی به علی )ع( از فرماندارش گله کردم، نمازش را رها کرد و به کار من رسیدگی کرد. اما تو این گونه با من برخورد می کنی.
بقایی ادامه داد: معاویه گفت تو همان زن نیستی که در صفین رجز می خواندی؟ زن پاسخ داد آری من بودم و فرزندانم را در راه علی تقدیم کردم. نو عروس ایرانی باید جهیزیه اش را در خانه خودش بچیند مدتی قبل که به اتفاق جناب آقای دکتر احمدی نژاد به بازار تهران رفته بودیم، فردی به به ایشان گفت خواهش می کنم به وضعیت مسکن مهر رسیدگی کنید. مسکن یک خواست ملی است، مسکن مهر با رفع ایراداتش باید با قدرت ادامه پیدا کند. من معتقدم به زودی به نقطه ای می رسیم که هر ایرانی در خانه خودش زندگی کند. انشالله به نقطه ای برسیم که هر نو عروسی جهیزیه اش را در خانه خود بچیند. حل مشکل مسکن یکی از وظایف ماست. افزایش یارانه ها در سه گام با محاسبه ای که انجام دادیم در گام اول می توان یارانه را به ۱۰۰ هزار و پانصد تومان رساند. در گام دوم هم این عدد را به ۱۱۰ هزار تومان می رسانیم و انشالله در پایان به عددی که آقای دکتر احمدی نژاد فرمودند، یعنی همان ۱۹۰ هزار تومان خواهیم رسید.
او با اشاره به اینکه دولت مردمی می تواند قیمت نفت را در جهان واقعی کند، گفت: در چهارسال گذشته متاسفانه به دلیل غفلت و بی توجهی مشکلات زیادی ایجاد شده است. با دیپلماسی غلط نفتی، قیمت نفت بسیار پایین آمده است. گرچه تولید بالا رفته، اما به دلیل کاهش قیمت نفت، افزایش میزان فروش تاثیری در افزایش درآمد کشور ندارد. یکی از مباحثی که حتماً روی آن کار خواهیم کرد، بحث قیمت نفت است. امیدوارم با روی کار آمدن دولتی مردمی، قیمت نفت در جهان واقعی شود و این حالت مفت فروشی تمام شود. من امید دارم که این اتفاق بیفتد و در این صورت است که پول نفت به جیب ملت خواهد رفت. سهام عدالت را باید به سرانجام رساند متاسفانه به سهام عدالت بی توجهی زیادی شده است. طی روزهای اخیر دیدم که رسانه های خارجی به تمسخر می گویند مردم باید ۱۱۹ هزار تومان بدهند و ۵۱۹ هزار تومان سود سهام بگیرند. سهام عدالت برای ملت است و من حتما آن را به سرانجام خواهم رساند.
بقایی عنوان کرد: بیمه بازنشستگی برای زنان خانه دار بحث دیگر، بیمه بازنشستگی زنان خانه دار است. زنانی که شاغل نیستند باید برای آینده خود بیمه بازنشستگی داشته باشند که این مورد را هم انشاءلله انجام خواهیم داد. رسانه های خارجی هم علیه یارانه ها رپورتاژ رفتند! من دولت را به ملت برمی گردانم. بسیاری از مردم معتقدندکه در حال حاضر دولت بفکر ملت نیست زیرا اگر بفکر ملت بود و برای ملت بود این رفتارها با مردم انجام نمی شد. اگر درد ملت فهمیده می شد، با یارانه ها اینطور برخورد نمی شد، نکته مهم اینجاست که رسانه های خارجی هم در این جور موارد برایشان رپورتاژ آگهی می روند و می گویند یارانه چیز بدی است!
او گفت: چندی پیش برای یارانه در سوئیس همه پرسی برگزار کردند و مردم اعلام کردند که یارانه نقدی نمی خواهند. برخی از رسانه های داخلی روی این موضوع سر و صدا کردند اما نگفتند استدلال مردم سوئیس برای صرفنظر کردن از دریافت یارانه چه بود. شنیدم مردم سوئیس عنوان کرده بودند ما به دولت و مسئولانمان اعتماد داریم، این پول حیف و میل نمی شود و دولت آن را درست خرج می کند لذا آن را دریافت نمی کنیم. همه قومیت ها محترم و همه ایرانی هستیم ما همه ایرانی هستیم ، مسلمان یا غیر مسلمان همه هموطن هستیم. ایران پایدار است و آن چیزی که در طول تاریخ به اثبات رسیده همین وحدت و پایداری است.
بقایی با تاکید بر اینکه همه قومیت ها محترمند و همه ایرانی هستیم، خاطرنشان کرد: ایران سرزمین بزرگی است. اگر در کف دستم مو می بینی سلوکیه را هم خواهی دید! یونانیان ایران را ۵۱ سال اشغال کرده بودند و توسط اشکانیان بیرون رانده شدند. در سلسله اشکانیان مجلس وجود داشت و زنان نیز بسیار مورد احترام بودند. در جنگ حران که میان ایران و روم بود، فرستاده ایران با یک تن از سرداران روم گفت و گو می کرد. سردار رومی به او گفت که ادامه مذاکرات ما در سلوکیه پایتخت ایران! فرستاده ایران به او گفت اگر در کف دستم مو می بینی سلوکیه را هم خواهی دید. دست آخر سورنا سردار ایرانی ، شکست سختی را به رومیان تحمیل کرد.
او یادآور شد: صدام حسین نیز در میان کنفرانس خبری که در ابتدای حمله به ایران برگزار کرده بود، به یکباره بلند شد و خواست جلسه را ترک کند. خبرنگاران از او پرسیدند که کجا می روی؟ گفت ادامه مصاحبه را در تهران انجام خواهم داد. فرزندان همان سرزمینی که اجازه تجاوز به رومیان را ندادند، دو هزار سال بعد چنان درسی به صدام حسین دادند که آرزوی اشغال یک وجب از خاک ما را با خود به گور برد. در همه علوم و فناوری ها باید سرآمد باشیم ایرانی باید در همه امور بویژه پیشرفت علمی سرآمد باشد.
بقایی افزود: استعدادهای فراوانی در میان جوانان ما وجود دارد. انشالله نه تنها در بحث علم و فن آوری هسته ای، بلکه در تمامی حوزه های علم وفناوری باید به پیشرفت های فراوانی دست پیدا کنیم. رشد علمی ما به هیچ وجه نباید افت کند و به دانشگاه ها که مرکز تولید علم هستند باید نگاه ویژه ای شود. در زمان دولت دکتر احمدی نژاد اینترنت توسعه پیدا کرد و قیمت آن نیز ارزان شد. بسیاری از پروژه ها که الآن افتتاح می کنند، عملیات اصلی آن در زمان دولت قبل صورت گرفته است. برنامه مفصلی برای اشتغال دارم که انشالله آن را اعلام خواهم کرد. ریشه اصلی بیکاری در رکود است که باید فکری اساسی برای آن کرد. تصوری که من از انتخابات سال آینده دارم این است که این رقابت، میان مردم و جماعتی سیاسی خواهد بود.

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۹۲۶۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف پدیده انتخابات شد، مفتح رکورددار شد /آراء کدام منتخبان مجلس دوازدهم باطل شد؟ /افزایش سهم وزرای احمدی نژاد در پارلمان

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، «انتخابات مجلس دوازدهم شورای اسلامی در ۱۱ اسفندماه»، مهمترین ماراتن سیاسی سال ۱۴۰۲ بود که در فضایی سرد و بدون شور و هیجان انتخاباتی برگزار شد.

انتخاباتی که از همان آغاز، رد صلاحیت های گسترده از سوی هیأت های اجرایی و نظارت، آن را به سمت و سویی دیگر برد و در نهایت پس از ۳ مرحله بررسی صلاحیت ها، از میان ۲۴۸۲۹ نفر، ۱۵.۲۰۰ نفر توانستند وارد گود رقابت برای تصاحب کرسی های سبز بهارستان شدند.

کهکیلویه و بویراحمد پیشتاز شد/ تهران عقب ماند

انتخابات در ۱۱ اسفندماه برگزار شد و تایید صلاحیت پرشمار چهره های گمنام و ناشناس نتوانست سایه ردصلاحیت های گسترده چهره های شاخص را از این انتخابات دور کند و بنابر گفته احمد وحیدی وزیر کشور میزان مشارکت در انتخابات مجلس دوازدهم، تنها ۴۱ درصد بود و ۲۵ میلیون نفر پای صندوق های رأی حضور یافته بودند؛ حتی کمتر از انتخابات مجلس یازدهم در سال ۱۳۹۸. البته باید خاطرنشان کرد که این میزان مشارکت، کاملا پیش بینی شده بود و دور از انتظار نبود.

طبق گفته کمیته اطلاع رسانی ستاد انتخابات کشور، در این انتخابات استان کهگیلویه و بویراحمد با ۶۵.۷۴ درصد رتبه بالاترین مشارکت را از آن خود کرد و استان تهران با ۲۶.۱۷ درصد کمترین میزان مشارکت را داشته است.

۴۵ کرسی مجلس در انتظار دور دوم انتخابات

در مرحله اول انتخابات، تکلیف ۲۴۵ کرسی بهارستان مشخص شد و ۴۵ کرسی دیگر نیز در مرحله دوم انتخابات که در ۲۱ اردیبهشت ماه اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزارخواهد شد، تعیین تکلیف می شوند.

از میان ۲۴۵ منتخب مجلس آینده، ۱۰۳ نفر؛ یعنی ۴۲ درصد، سابقه نمایندگی در مجلس یازدهم را دارند و ۱۴۲ منتخب جدید؛ یعنی۵۸ درصد، راهی مجلس می‌شوند تا ۴ سال به عنوان موکل حوزه های انتخابیه خود، بر صندلی های ساختمان هرمی شکل پارلمان تکیه زنند.

تهران رکورددار، انتخابات مجلس دوازدهم شد

نکته قابل توجه در این دور از انتخابات لیست های متعدد اصولگرایان بود که یکی بعد از دیگری رونمایی می شد، آنهم در شرایطی که اصلاح طلبان و اعتدالیون و مستقلین بخاطر کم بودن کاندیدا در نهایت یک لیست تحت عنوان «صدای ملت» منتشر کرده بودند و در همه حوزه های انتخابیه نیز کاندیدا نداشتند اما اصولگرایان که دستشان برای معرفی کاندیدا باز بود تا توانستند لیست انتخاباتی روانه میدان انتخابات کردند.

هرچند در این انتخابات شورای ائتلاف انقلاب اسلامی، بار دیگر با سهم دهی به جبهه پایداری توانست لیست مشترک واحدی به سرلیستی محمدباقر قالیباف، مرتضی آقاتهرانی را منتشر کند، اما چند پاره شدن اصولگرایان و سونامی لیست‌ دهی در این انتخابات کار را یک سره کرد و به جای یک لیست واحد، ترکیبی از کاندیداها روانه بهارستان شدند.

قالیباف پدیده شد/ رأی نفر اول تهران چند؟

مشارکت حداقلی در انتخابات ۱۱ اسفند با ریزش محسوس آراء کاندیداهایی که در مجلس فعلی نیز حضور دارند همراه بود. بررسی آراء نمایندگان ابقا شده در انتخابات مجلس دوازدهم با آرای کسب شده آنان در انتخابات سال ۹۸، نشان داد که از میان ۱۰۳ نماینده، آراء ۷۳ نماینده فعلی در این دوره انتخابات ریزش قابل توجهی داشته است.

از جمله ۱۶ نماینده به نام های امیرحسین بانکی پور، عباس مقتدایی، محمدباقر قالیباف، مرتضی آقاتهرانی، محمود نبویان، مالک شریعتی، علی خضریان، علی یزدی خواه، روح الله ایزدخواه، رضا تقی پور، نصرالله پژمانفر، روح الله نجابت، جعفر قادری، فاطمه محمد بیگی، مجتبی ذوالنوری و احمد مرادی که بیشترین ریزش رأی را به خود اختصاص داده اند.

از سوی دیگر، نمایندگان اصولگرای مجلس یازدهم بیشترین ریزش رأی را نسبت به نمایندگان اصلاح طلبی همچون مسعود پزشکیان داشته اند.

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس یازدهم و عضو شورای ائتلاف، در انتخابات مجلس یازدهم ۱.۲۶۵.۲۸۷ رأی کسب کرده و به عنوان نفر اول از حوزه انتخابیه تهران وارد بهارستان شده بود، اما در انتخابات اسفندماه سال ۱۴۰۲ با ریزش عجیب رأی تنها توانست ۴۴۷.۹۰۵ رأی اخذ کرده و جایگاه اول را در میان ریزش آراء به خود اختصاص دهد.

همچنین، غلامرضا نوری قزلجه، نماینده بستان آباد که در انتخابات مجلس یازدهم ۱۷.۱۲۷ رأی کسب کرده بود، در انتخابات ۱۱ اسفندماه ۱۴۰۲، با کسب ۱۷.۰۱۸ رأی، ۱۰۹ رأی کمتر از سال ۹۸ کسب کرده که کمترین میزان ریزش رأی بوده است.

در این میان باید از سیدمحمود نبویان نفر اول تهران در انتخابات نیز نام برد. وی با کسب ۵۹۷.۷۷۰ رأی، بیشترین رأی را در انتخابات ۱۴۰۲ از آن خود کرده است. ولی مقایسه آراء او با نفر اول تهران در سال ۱۳۹۸؛ یعنی محمدباقر قالیباف که ۱.۲۶۵.۲۸۷ رأی آورده بود، نشان داد که ۶۶۷.۵۱۷ رأی ریزش داشته است.

ریزش رأی نمایندگان ۱۲ استان کشور در انتخابات دوازدهم

ریزش پایگاه رأی نمایندگان فعلی استان های اردبیل، ایلام، البرز، چهارمحال بختیاری،سیستان و بلوچستان، قزوین، قم، کرمان، لرستان، مرکزی، همدان و یزد هم از دیگر نکات مهم در انتخابات مرحله اول مجلس دوازدهم بوده است.

این نمایندگان شامل؛ علی نیکزاد و صدیف بدری در اردبیل؛ علی حدادی در ساوجبلاغ البرز؛ سارا فلاحی در ایلام؛ احمد راستینه هفشنجانی در شهرکرد؛ سیدمحمد پاکمهر در بجنورد؛ مصطفی طاهری در زنجان؛ محمد سرگزی، حسینعلی شهریاری و فداحسین مالکی در استان سیستان و بلوچستان؛ روح الله عباس پور و فاطمه محمدبیگی در قزوین؛ مجتبی ذوالنوری در قم؛ موسی غضنفرآبادی و منصور شکراللهی در کرمان؛ عباس گودرزی، فاطمه مقصودی و سیدحمیدرضا کاظمی در لرستان؛ ولی الله بیاتی و محمد سبزی در مرکزی؛ محمدمهدی مفتح، احد آزادی خواه و حمیدرضا جاجی بابایی در همدان و سیدجلیل میرمحمدی ،محمدرضا صباغیان و محمدصالح جوکار در یزد بوده اند.

نماینده ای که رکورددار حضور در بهارستان شد

از سوی دیگر، بررسی نتایج انتخابات ۱۱ اسفند نشان داد، نماینده ای که رکورددار حضور در پارلمان است با ریزش رأی باز هم در پارلمان ماندگار شده است. محمدمهدی مفتح عضو شورای ائتلاف منتخب حوزه انتخابیه تویسرکان در استان همدان که در انتخابات سال ۱۳۹۸، ۱۶.۲۵۸ رأی کسب کرده بود، در دوره دوازدهم ۱۰.۳۹۲ رأی آورد و با وجود ریزش حدود ۶ هزار رأی بار دیگر نماینده مجلس شد.

محمد مهدی مفتح که نماینده فعلی تویسرکان در مجلس است، سابقه حضور در ادوار چهارم، پنجم، هفتم و هشتم، نهم و دهم، یازدهم را نیز در سابقه خود دارد.

مجلس دوازدهم چند فراکسیونی می شود

دعواهای درون گروهی میان اصولگرایان در انتخابات مجلس دوازدهم به اوج خود رسید، خروجی این اختلافات نیز لیست های چندگانه اصولگرایان در انتخابات اسفندماه بود. اختلافاتی که پیش بینی می شود در مجلس دوازدهم با شدت و حدت بیشتری ادامه پیدا کند.

برهمین اساس نیز برخی تحلیلگران پیش بینی می کنند مجلس آینده مجلسی با یک فراکسیون اکثریت نباشد و فراکسیون های اقلیت چندگانه را در این مجلس شاهد باشیم.

قالیباف و یارانش، جبهه پایداری، شورای وحدت با لیدری متکی، امنا و شریان و ...هرکدام داعیه اصولگراتر بودن را دارند و به نظر می رسد در مجلس آینده هرکدام با ساز خود جلو بروند.

مستقلین، اصلاح طلبان و اعتدالیون نیز براساس شواهد موجود فراکسیونی را تشکیل خواهند داد که بنا به روایت نوری قزلجه حداقل ۸۰ عضو دارد و می تواند یک فراکسیون اقلیت با نفوذ و اثرگذار باشد.

۳ نماینده اقلیت ماندگار شد/ یک زن هم نماینده شد

آرا شاوردیان، شارلی انویه تکیه، همایون سامیه‌یح نجف آبادی، از نمایندگان اقلیت‌های مذهبی مجلس یازدهم، توانستند بار دیگر در پارلمان دوازدهم نیز حضور داشته باشد. شارلی انویه تکیه ۲.۲۶۸ رأی به دست آورد در حالیکه در دوره قبل تنها با ۱.۰۷۱ رأی راهی بهارستان شده بود. همایون سامیه‌یح نجف آبادی نیز با ۱.۴۰۶رأی نسبت به سال ۱۳۹۸ که ۱.۲۶۱ رأی کسب کرده بود، افزایش رأی داشته است. آرا شاوردیان سومین نماینده فعلی اقلیت های مذهبی در این دوره ۵.۰۵۸ رأی را از آن خود کرد که نسبت به انتخابات مجلس یازدهم که ۵.۲۷۵ رأی داشته است، آراءش روند کاهشی داشته است.

از سوی دیگر، باید از اولین زن در میان اقلیت‌های مذهبی نام برد که توانست به عنوان منتخب مردم خود قدم در ساختمان بهارستان بگذارد. او بهشید برخوردار نماینده زن زرتشتیان است که با کسب ۱.۰۲۱ رأی توانست کرسی پارلمان را از آن خود کند.

چهره هایی که با مجلس دوازدهم خداحافظی کردند

در انتخابات مجلس دوازدهم برخی از چهره های شاخص مجلس با مُهر قرمز ردصلاحیت بر پرونده هایشان روبرو شدند و از گود رقابت کنار رفتند. ۲۲ نماینده فعلی مجلس از جمله آنها بود که در میانشان منتقدان پروپا قرص دولت رئیسی هم حضور داشتند.

جلال محمودزاده نماینده مهاباد؛ جلال رشیدی کوچی نماینده مرودشت؛ احمدعلیرضا بیگی نماینده تبریز؛ معین الدین سعیدی نماینده چابهار؛ محمود احمدی بیغش نماینده شازند؛ جلیل رحیمی جهان آبادی نماینده تربت‌جام؛ شهریار حیدری نماینده قصرشیرین؛ مهدی عیسی‌زاده نماینده میاندوآب؛ سیدعلی موسوی نماینده ملکان؛ اسماعیل حسین‌زهی نماینده خاش و میرجاوه؛ مجید انصاری نماینده نورآباد ممسنی و رستم؛ رجب رحمانی نماینده تاکستان؛ محمد خدابخشی نماینده الیگودرز؛سیدکاظم موسوی نماینده اردبیل؛ سیدغنی نظری نماینده خلخال و کوثر؛ احسان ارکانی نماینده نیشابور؛ علی جدی نماینده شیروان؛ مجتبی محفوظی نماینده مردم آبادان؛ لفته احمدنژاد نماینده خرمشهر؛ قاسم ساعدی نماینده دشت‌آزادگان و هویزه و اسفندیار اختیاری نماینده اقلیت زرتشتیان نمایندگان ردصلاحیت شده مجلس یازدهم بودند.

علاوه بر این نمایندگان فعلی مجلس که از راهیابی به انتخابات مجلس دوازدهم بازماندند، برخی نمایندگان ادوار و چهره های سیاسی نزدیک به علی لاریجانی و حسن روحانی نیز بوده اند که نام آنها در میان رد صلاحیت شدگان خودنمایی می کرد. منصور حقیقت پور، غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی، جواد هروی، بهروز نعمتی، علی باقری، جواد کولیوند، عزت الله یوسفیان ملا، نادر قاضی پور، جواد جهانگیرزاده و عبدالرضا عزیزی از جمله آنها بودند.

در میان چهره های شاخصی که نتوانستند در مرحله اول انتخابات آراء لازم را در انتخابات حداقلی بدست آورند می توان به محمدرضا باهنر از حوزه انتخابیه کرمان، علی مطهری از حوزه انتخابیه تهران و محمدباقر نوبخت از حوزه انتخابیه رشت اشاره کرد.

علی اصغر عنابستانی نماینده سبزوار که نامش با سیلی زدن به یک سرباز راهنمایی و رانندگی بر سر زبان‌ها افتاده بود، حسن نوروزی نماینده رباط کریم و از حامیان سرسخت لایحه عفاف و حجاب، حسین جلالی نماینده رفسنجان، فریدون عباسی نماینده کازرون، محمدحسین آصفری نماینده اراک و ولی اسماعیلی نماینده حوزه انتخابیه گرمی نیز از جمله نمایندگانی بودند که نتوانستند باردیگر صندلی های سبز رنگ بهارستان را تصاحب کنند.

۱۰۳ نماینده فعلی ماندگار در مجلس دوازدهم/ قدیمی ها به مجلس بازگشتند

از دیگر نکات قابل توجه در اولین دور از انتخابات مجلس، ابقای تعدادی از نمایندگان فعلی بر کرسی های خود در پارلمان است. ۱۰۳ نماینده فعلی بار دیگر منتخب مردم حوزه های انتخابیه خود شدند. هرچند اصولگرایان همچون دوره یازدهم، جناح غالب در مجلس آینده هستند، اما در میان آنها چهره های اصلاح طلب و میانه رویی مانند مسعود پزشکیان، غلامرضا تاجگردون، نوری قزلجه، سیدفرید موسوی و ...نیز دیده می شوند.

۵ وزیر احمدی نژادی روانه بهارستان شدند

از نکات قابل توجه دیگر انتخابات ۱۱ اسفندماه ۱۴۰۲ این است که در میان راه یافتگان به مجلس دوازدهم، نام ۵ تن از وزرای دولت محمود احمدی نژاد هم به چشم می خورد. علی نیکزاد، رضا تقی پور، شمس الدین حسینی و حمیدرضا حاجی بابایی ۴ وزیری بودند که در مجلس یازدهم نیز حضور داشتند و در این دوره از انتخابات مجلس در جایگاه خود ابقا شدند. منوچهر متکی پنجمین فرد است که سمت وزارت امور خارجه در دولت احمدی نژاد را بر عهده داشت و در انتخابات مجلس دوازدهم توانست منتخب تهران شود.

اما در میان ۲۴۵ راه یافته به مجلس دوازدهم نامی از وزرای دیگر دولت ها دیده نمی شود.

جابجایی آراء منتخبان/ چه کسانی رأی‌شان باطل شد؟

از سوی دیگر، اعتراضات صورت گرفته در برخی از حوزه های انتخابیه، بازشماری آراء را به همراه داشت که باعث ایجاد تغییراتی در نتایج انتخابات شد.

از جمله در حوزه انتخابیه ورامین، پیشوا و قرچک که مهدی زمانی افشار به عنوان منتخب آراء کافی را کسب کرده بود، در پی بازشماری صندوق های رأی، صلاحیت وی رد شد و نفرات دوم و سوم به مرحله دوم راه یافتند.

طبق اعلام نتایج اولیه، در حوزه انتخابیه مسجد سلیمان و لالی، علی عسگر ظاهری با کسب ۲۸.۶۹۸رأی منتخب این حوزه اعلام شده بود، اما در بازشماری کامل تمامی صندوق‌های اخذ رأی، با جابه‌جایی نفر اول و دوم، رضا جباری رأی لازم را کسب کرد.

لنجان در استان اصفهان حوزه انتخابیه دیگری است که در آن حسین رجائی و علی کیایی به مرحله دوم راه یافته بودند، اما بازشماری آراء باعث ابطال رأی علی کیایی شد و حسین رجائی با نفر سوم به مرحله دوم راه یافتند.

اما بازشماری صندوق‌ها در شهرستان همدان، هم جالب توجه بود؛ چراکه باعث افزایش آراء منتخبان شد و در مجموع تعداد پنج رأی به آراء حمیدرضا حاجی‌بابایی، ۵۸ رأی به آراء عباس صوفی و ۱۶ رأی به آراء احمدحسین فلاحی اضافه شد.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900357

دیگر خبرها

  • احمدی نژاد عازم مجارستان شد
  • محمود احمدی نژاد دوباره عازم خارج از کشور شد | علت چیست؟ +تصاویر
  • محمود احمدی نژاد به خارج از کشور رفت /علت چیست؟ +تصاویر
  • (ویدئو) احمدی نژاد: ۴۰ هزار هکتار بدهیم؟ برای قوچ؟! اون هم ارمنی؟!
  • (ویدئو) واکنش عجیب «احمدی‌نژاد» به طرح حفاظت از قوچ ارمنی؛۴۰ هزار هکتار؟ برای قوچ؟! اون هم ارمنی؟!
  • واکنش عجیب احمدی‌نژاد به زیستگاه قوچ ارمنی!
  • تحسین احمدی‌نژاد از خوانندگی مریم امیرجلالی!
  • خاطره‌ای از واکنش عجیب احمدی‌نژاد به درخواست محیط‌‌‌ زیستی | فیلم
  • سه رقیب جدید قالیباف در کرسی ریاست مجلس؛ وزرای احمدی نژاد به صف شدند
  • قالیباف پدیده انتخابات شد، مفتح رکورددار شد /آراء کدام منتخبان مجلس دوازدهم باطل شد؟ /افزایش سهم وزرای احمدی نژاد در پارلمان